Marketingplannen

Een krachtig en concreet marketingplan.

Met Smederij Plan realiseer ik het voor jou.

Ieder bedrijf heeft een eigen doelgroep en unieke behoeftes. Wat voor de één werkt, heeft bij de ander een averechts effect. Een krachtig en concreet marketingplan is daarom essentieel. Laten we samen op het ideale moment de juiste marketing tools inzetten.

Helder. Doelgericht. Praktisch.

Ik maak heldere marketingplannen. Zonder toeters of bellen. Gewoon duidelijk. Wat is je doel? Hoe gaan we dat bereiken? Wanneer gaan we dat doen? En wie regelt wat?

Samen resultaten behalen

Samen met andere specialisten – zoals fotografen, tekstschrijvers, videografieën, drukkerijen en webdesigners – zorg ik dat jouw marketingplan wordt uitgevoerd. Alle partijen ontvangen van mij een heldere briefing, zodat we samen het allerbeste eindresultaat creëren.

“Als tekstschrijver werk ik regelmatig met Simone samen. Onze communicatie verloopt altijd soepel en duidelijk. Daarbij is ze enthousiast, vriendelijk en flexibel. Samen bundelen we onze kennis en creëren zo content die indruk maakt en bedrijven helpt om hun doelgroep te bereiken, enthousiasmeren en inspireren.”

Joyce van Vugt
Tekstatelier Van Vugt

Werkwijze


Hoe pakken we dit aan?

Kennismaken

Een krachtig marketingplan maken dat op jouw imago en doelgroep aansluit. Ik doe het door jou écht te leren kennen. Samen gaan we daarom eerst in gesprek. Om kennis te maken en te kijken of het klikt. Positief gevoel? Dan is het tijd om plannen te gaan smeden.


Brainstormen

Als ondernemer heb jij een doel, missie en visie. Als marketingspecialist zit ik boordevol ideeën. Samen gaan we daarom aan tafel om te brainstormen. Wat wil jij uitstralen en wat vind je belangrijk? Tijdens de sessie ontstaat er op basis van jouw wensen en behoeftes een creatief inspiratiebord.


Marketingplan

Uit onze brainstormsessie rolt een plan van aanpak. Alle essentiële tools worden door mij in het marketingplan verwerkt en overbodige marketinginstrumenten worden uitgesloten. We gaan terug naar de basis. Wel zo overzichtelijk.

Zelf met dit plan aan de slag gaan? Het kan. Maar, je kunt het ook door mij laten uitvoeren. Met enthousiasme word ik jouw marketingpartner en zorg ervoor dat je groeit en jouw doelen behaalt.  


Evaluatie & feedback

Jouw marketing door mij laten uitvoeren? Het betekent niet dat jij het volledig uit handen geeft en de controle verliest. Met regelmaat hebben we een overleg waarbij alle lopende zaken en statistieken worden besproken. Ook zoomen we in op de planning. Zo ben jij altijd op de hoogte over de voortgang en resultaten. Heerlijk helder.

Door de nieuwe positionering, uitstraling en duidelijke boodschap hebben we nieuwe klanten mogen verwelkomen.

Frans van Westenbrugge
Van Westenbrugge B.V.

“Simone weet de behoeften te vertalen naar behapbare taken die leiden tot het uiteindelijke doel.”

Renate van den Berg
Dreamkey Design

Tijd om spijkers met koppen te slaan.

Een marketingstrategie waarmee jij verder komt. Een doordacht plan dat op jouw kern, missie en visie is gebaseerd. Het kan slechts op één manier ontstaan. Door jouw bedrijf écht te leren kennen. Daarom kom ik stage bij je lopen, zodat ik alle ins- en outs van jouw onderneming ken.

Een marketingstrategie helpt om jouw doelen te bereiken. Stapsgewijs wordt met een krachtig marketingplan naar jouw doel toegewerkt. Het is daarom opgebouwd uit verschillende elementen.

Voorbeeld
Het probleem: Je hebt een prachtige website, maar trekt weinig bezoekers.
Het doel: Meer verkeer genereren.
Tools om dit realiseren: SEO, SEA en social media.

Voorbeeld
Het probleem: Jouw website, social media en offline content is qua uitstraling niet uniform.
Het doel: Een huisstijl ontwikkelen die herkenbaar is voor de doelgroep. Zowel qua uitstraling als boodschap wil je een duidelijk verhaal vertellen en professioneel overkomen.
Tools om dit realiseren: Een uniforme huisstijl ontwikkelen en alle content gelijktrekken en dit blijven handhaven. Continuïteit, tijd en aandacht zijn hierbij cruciaal.

Voorbeeld
Het probleem: Jouw doelgroep zit op social media, maar jij hebt er geen kaas van gegeten. Ook heb je geen inspiratie voor het schrijven en creëren van content.
Het doel: Jouw potentiële klanten bereiken en blijven prikkelen voor juist jouw dienst of product.
Tools om dit realiseren: social media content – zowel tekstueel als visueel – produceren en deze consequent plaatsen. Interactie creëren met de doelgroep.

Marketing tools


Website

Wil je een nieuwe website, maar weet je niet waar te beginnen? Samen bedenken we hoe deze eruit komt te zien. Mijn creatieve denktank laat ik vervolgens draaien, waarna ik ervoor zorg dat het ontwerp tot leven komt. Heb je al een website? Je kan me ook inschakelen om deze up-to-date te houden. Ook de teksten van je website onder handen nemen? Slim. Een krachtige website bestaat uit sterke content. Zowel visueel als tekstueel.

Promotiemateriaal

Staat je huisstijl? Top. Vanuit daar gaan we verder met het vergroten van jouw zichtbaarheid. Ik creëer onder andere visitekaartjes, (online) magazines, uitnodigingen, flyers, banners en gevelreclame. Dankzij mijnervaring met Indesign houd ik het ontwerpen van alle uitingen in eigen beheer.

Events

Staat er een leuk event op de planning? Ik help je bij de organisatie. Van het maken van de uitnodigingen en het onder de aandacht brengen van het event tot het regelen van de stands en aankleding. Een event waarmee je indruk maakt? Laat dat maar aan mij over.

Video

Wil je een leuke bedrijfsfilm of promotiefilm maken? Zeker doen! Ik zorg ervoor dat jouw boodschap goed overkomt en dat de video bij jouw doelgroep opvalt en blijft hangen.

Huisstijl

Een huisstijl is jouw visitekaartje en straalt uit waar jij als creatief ondernemer voorstaat. Heb jij nog geen huisstijl? Of is deze nog niet volledig doorgevoerd? Ik help je er één te ontwikkelen, zodat jij een uniforme uitstraling hebt. Creëer met een sterke huisstijl herkenbaarheid bij jouw doelgroep.

Adverteren

Wil je ergens adverteren? Op een website, in een krant of magazine? Ik zorg ervoor dat er strategisch wordt geadverteerd en maak een advertentie in jouw unieke huisstijl. Ook zorg ik ervoor dat deze op de juiste manier wordt geplaatst.

Social media

Actief zijn op social media. Je ontkomt er niet meer aan. Vind je het lastig om leuke posts te bedenken? Ik werk samen met Studio Lani. Ze helpt je bij het maken van een contentkalender. Ook kan je ervoor kiezen om het beheren van de social media kanalen aan haar over te laten. Zo ben je zorgeloos en consequent online zichtbaar.

Neem contact op

Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Laten we kennismaken! Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

©Smederij Plan marketing & projecten